Főétel
Maradékból elkészíthető
Praktikus
Séf recept
Vega
kb. 50 perc
Közepes
4 fő
Nyár ,
Olcsó

Hozzávalók

5-6 Portobello gomba
500 g spenót
2-3 szem paradicsom
reszelt sajt
olaj, só
Besamelmártáshoz:
5-6 dl tej
5 evőkanál vaj
5 evőkanál liszt
2 tojássárgája
só, bors, szerecsendió, reszelt sajt

Elkészítés

A spenótot sós, lobogó vízben megfőzzük és leszűrjük. A Portobello gombákat 2 cm vastag szeletekre vágjuk, majd kis olajon mindkét oldalát hirtelen átsütjük, lecsepegtetjük, hiszen egy kis levet fog ereszteni. Elkészítjük a besamel mártást: a vajat felhevítjük és, amikor habozni kezd, rászórjuk a lisztet. Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tejet. Addig keverjük, amíg be nem sűrűsödik. Hagyjuk kihűlni és belekeverjük a tojássárgákat, majd félrehúzzuk és ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval, reszelt sajttal. Közepes méretű hőálló tálba fektetjük a gombákat, ráhelyezzük a spenótot és ráöntjük a besamel mártást. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal, majd karikákra vágott paradicsommal díszítjük. 180-200 fokon kb. 45-50 percig sütjük. Forrón tálaljuk.

A receptet köszönjük a Bio-Fungi Kft-nek. Még több termesztett gombás recept: www.gombarecept.hu