Maradékból elkészíthető Praktikus Séf recept Vega
Elkészítési idő Főétel
Elkészítési idő kb. 50 perc
Nehézségi fok Közepes
Költségek Olcsó
Hány főre? 4 fő
Melyik évszak? Nyár

Hozzávalók

Leírás

A spenótot sós, lobogó vízben megfőzzük és leszűrjük. A Portobello gombákat 2 cm vastag szeletekre vágjuk, majd kis olajon mindkét oldalát hirtelen átsütjük, lecsepegtetjük, hiszen egy kis levet fog ereszteni. Elkészítjük a besamel mártást: a vajat felhevítjük és, amikor habozni kezd, rászórjuk a lisztet. Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tejet. Addig keverjük, amíg be nem sűrűsödik. Hagyjuk kihűlni és belekeverjük a tojássárgákat, majd félrehúzzuk és ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval, reszelt sajttal. Közepes méretű hőálló tálba fektetjük a gombákat, ráhelyezzük a spenótot és ráöntjük a besamel mártást. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal, majd karikákra vágott paradicsommal díszítjük. 180-200 fokon kb. 45-50 percig sütjük. Forrón tálaljuk.

A receptet köszönjük a Bio-Fungi Kft-nek. Még több termesztett gombás recept: www.gombarecept.hu