Gluténmentes
Laktózmentes
Maradékból elkészíthető
Praktikus
Tojásmentes
Vega
Vegán
kb. 1-1,5 óra
Könnyű
4 fő
Egész évben
Olcsó

Hozzávalók

2 gerezd fokhagyma
2 csésze főtt csicseri
1 ½ csésze friss petrezselyemzöld
¼ csésze frissen facsart bio citromlé
¼ csésze mandulakrém v. mandulahasáb
2 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál víz
½ evőkanál kömény
¼ teáskanál fekete bors
só ízlés szerint

Elkészítés

Petrezselyem adja a csicserikrém zamatos ízét és zöld színét – felfrissít, sőt állítólag másnaposság ellen is hatásos.

A nagyjából feldarabolt fokhagymát, petrezselyemzöldet, valamint a puhára főtt, leszűrt csicserit  a citromlével és az olajjal együtt botmixerrel vagy turmixba téve dolgozzuk krémesre. Mandulakrém helyett maréknyi mandulahasábot is tettünk a turmixba. Fűszerezzük, és ha túl sűrű lett, keverjünk bele némi vizet.

Recept: Föld Napja Alapítvány – Húsmentes Hétfő kampány