Gyümölcsös Praktikus Séf recept Snack
Elkészítési idő Desszert
Elkészítési idő kb. 40 perc
Nehézségi fok Egyszerű
Költségek Olcsó
Hány főre? 6-8 fő
Melyik évszak? Nyár, Ősz

Hozzávalók

Leírás

A morzsával kezdjük: a hozzávalókat alaposan dolgozzuk össze és az egészet tegyük a hűtőbe. Folytassuk a szilvával és a dióval. A szilvát mossuk meg, vágjuk négy hosszúkás gerezdre, a diót daráljuk le, néhány gerezdet tegyünk félre a díszítéshez. A tésztához először a vajat a cukorral, a tejföllel és a tojásokkal keverjük simára, majd alaposan (hogy sok levegő kerüljön bele) dolgozzuk össze a szódabikarbónás liszttel. A sűrű tésztát kanalazzuk egy kivajazott (kb. 20x20-as) sütőformába, simítsuk el a tetejét egyenletesre. Szórjuk meg fahéjas dióval, majd héjával lefelé (hogy ne áztassa el a tésztát) sűrűn rakjuk meg a szilvagerezdekkel. A szilvákra egyenletesen morzsoljuk rá a cukros-diós keveréket, és mehet is a sütőbe. Sütés előtt, díszítésként szórhatunk rá durvára vágott diót és apróra vágott szilvadarabokat. Közepes lángon (kb. 180 fok) 30-35 perc alatt kész.

Recept: Föld Napja Alapítvány – Húsmentes Hétfő kampány