Gyümölcsös Maradékból elkészíthető Praktikus Séf recept
Elkészítési idő Desszert
Elkészítési idő kb. 1-1,5 óra
Nehézségi fok Egyszerű
Költségek Olcsó
Hány főre? 8-10 fő
Melyik évszak? Nyár

Hozzávalók

Leírás

Közepesen lágy tésztát gyúrunk a hozzávalókból, majd a hűtőben pihentetjük fél órát. Közben megmossuk és kimagozzuk a meggyet, megszórjuk a cukorral és a fahéjjal.

A tésztát elfelezzük, lisztezett felületen kinyújtjuk, kivajazott piteformában 180 fokon 8 percig sütjük.

Ezután kivesszük és pár kanál zsemlemorzsát szórunk rá, kinyomjuk a meggy levét, a pitébe tesszük, ismét megszórjuk zsemlemorzsával, majd a maradék tésztát is kinyújtjuk és befedjük vele a meggyet. Díszítjük a pitét, és tojássárgájával bekenjük. 175 fokon 25-30 perc alatt megsütjük.

Tóth Anita receptje