Meggyes pite
Gyümölcsös
Maradékból elkészíthető
Praktikus
Séf recept
Desszert
kb. 1-1,5 óra
Egyszerű
Olcsó
8-10 fő
Nyár
Hozzávalók
Leírás
Közepesen lágy tésztát gyúrunk a hozzávalókból, majd a hűtőben pihentetjük fél órát. Közben megmossuk és kimagozzuk a meggyet, megszórjuk a cukorral és a fahéjjal.
A tésztát elfelezzük, lisztezett felületen kinyújtjuk, kivajazott piteformában 180 fokon 8 percig sütjük.
Ezután kivesszük és pár kanál zsemlemorzsát szórunk rá, kinyomjuk a meggy levét, a pitébe tesszük, ismét megszórjuk zsemlemorzsával, majd a maradék tésztát is kinyújtjuk és befedjük vele a meggyet. Díszítjük a pitét, és tojássárgájával bekenjük. 175 fokon 25-30 perc alatt megsütjük.
Tóth Anita receptje