Desszert
Gyümölcsös
Maradékból elkészíthető
Praktikus
Séf recept
kb. 1-1,5 óra
Könnyű
8-10 fő
Nyár ,
Olcsó

Hozzávalók

Tészta:
35 dkg liszt
15 dkg cukor
15 dkg vaj
1 egész tojás
1 tojásfehérje
1 csomag sütőpor
1-2 evőkanál tejföl
tojássárgája a tetejére
Töltelék:
50 dkg meggy
cukor és fahéj ízlés szerint
6-8 evőkanál zsemlemorzsa

Elkészítés

Közepesen lágy tésztát gyúrunk a hozzávalókból, majd a hűtőben pihentetjük fél órát. Közben megmossuk és kimagozzuk a meggyet, megszórjuk a cukorral és a fahéjjal.

A tésztát elfelezzük, lisztezett felületen kinyújtjuk, kivajazott piteformában 180 fokon 8 percig sütjük.

Ezután kivesszük és pár kanál zsemlemorzsát szórunk rá, kinyomjuk a meggy levét, a pitébe tesszük, ismét megszórjuk zsemlemorzsával, majd a maradék tésztát is kinyújtjuk és befedjük vele a meggyet. Díszítjük a pitét, és tojássárgájával bekenjük. 175 fokon 25-30 perc alatt megsütjük.

Tóth Anita receptje