Gluténmentes Laktózmentes Praktikus Tojásmentes Vega Vegán
Elkészítési idő Egyéb
Elkészítési idő kb.15 perc
Nehézségi fok Egyszerű
Költségek Olcsó
Hány főre? 4 fő
Melyik évszak? Egész évben

Hozzávalók

Leírás

A sokféleképpen ízesíthető bab szendvicsekbe is kenhető, kiváló fehérjeforrás. A fokhagymás-bazsalikomost, a rozmaringost és a kapros-tárkonyost is érdemes kipróbálni.

Mediterrán változat: A hozzávalókat összekeverjük, botmixerrel pépesítjük és rozmaringággal díszítve tálaljuk. Mártogatósként pirított kenyérrel, friss zöldségekkel, de kenyérre kenve szendvicsbe is finom.

Rozmaringos:  A rozmaringágak letépkedett leveleit keverjük össze némi sóval, mozsárban törjük össze, majd adjunk hozzá olívaolajat. Az apróra vágott fokhagymát kevés rozmaringos olajon pirítsuk világosra, adjuk hozzá a főtt babot, kicsit pirítsuk, majd kevés vizet öntsünk alá, és lefedve pároljuk kis lángon 6-8 percig. Sózzuk, borsozzuk, némi borecettel (vagy citrommal) lazítsuk, és villával vagy botmixerrel törjük darabos pürévé. Kenjük pirítósra vagy tömör kenyérre, és mielőtt beleharapnánk, kanalazzunk a tetejére egy keveset a rozmaringos olajból.

Recept: Föld Napja Alapítvány – Húsmentes Hétfő kampány
 

Photo by Polina Tankilevitch from Pexels