Snack
Gluténmentes
Praktikus
Tojásmentes
Vega
Vegán
kb. 30 perc
Könnyű
4 fő
Egész évben
Olcsó

Hozzávalók

50 dkg sárgarépa
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olaj
1-1 teáskanál őrölt fahéj
bio citromlé
gyömbér, kömény, édes pirospaprika és méz (v. más édesítőszer)

Elkészítés

A megtisztított répát karikákra vágjuk, és kevés vízben roppanósra főzzük. Leszűrjük, és ha lehűlt, hozzáadjuk a negyedekre vágott fokhagymagerezdeket. Botmixerrel pürésítjük, belekeverjük a fűszereket, a frissen facsart citromlét, és kész is az édes-pikáns marokkói szendvicskrém. Jól lehűtve kínáljuk.
Másképp: Fűszerezhetjük a fokhagymás alapkrémet garam masalával, narancslével, gyömbérrel, köménnyel, olívaolajjal is, megszórva némi durvára őrölt színes borssal. Párolhatunk a répához 1 fej vöröshagymát is, és a marokkói alaprecept szerint fokhagymával, édes-pikáns fűszerekkel pürésítve, frissen apróra vágott petrezselyemmel megszórva kínálhatjuk. Érdemes kísérletezni.

Recept: Föld Napja Alapítvány – Húsmentes Hétfő kampány