Főétel
Maradékból elkészíthető
Praktikus
Séf recept
Vegán
kb. 30-35 perc
Könnyű
3-4 fő
Ősz , Tél ,
Olcsó

Hozzávalók

1 kisebb fej lilakáposzta
1 fej lilahagyma
2 evőkanál olaj
2 gerezd fokhagyma
só, bors, kömény
1 l paradicsomlé
1 bögre bulgur/ köles
1-2 evőkanál balzsamecet

Elkészítés

1. A lilahagymát az olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a vékony csíkokra vágott lilakáposztát.

2. Fűszerezzük borssal, köménnyel, sóval, amikor összeesett a káposzta fölöntjük a paradicsomlével és készre főzzük. (Ha szükséges vízzel pótolhatjuk a hiányzó folyadék mennyiségét.)

Sarnyai Tünde receptje