Főétel
Gluténmentes
Húsos
Lefagyasztható
Maradékból elkészíthető
Praktikus
1-1,5 óra
Könnyű
4 fő
Ősz , Tél ,
Olcsó

Hozzávalók

1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olaj
250 g lencse
400 g sertéscomb
2 db babérlevél
só, bors, pirospaprika, őrölt kömény

Elkészítés

  1. A lencsét 2-3 órára beáztatjuk.
  2. A vöröshagymát az olajon elkezdjük pirítani, majd hozzáadjuk a fokhagymát, a húst és a fűszereket (sót, borsot, köményt). Amikor már szépen megpirult hozzáadjuk a pirospaprikát, a babérleveleket, a lencsét és felöntjük vízzel.
  3. Körülbelül 1-1,5 óra alatt készre főzzük.

 

     Sarnyai Tünde receptje