Maradékból elkészíthető Praktikus Séf recept
Elkészítési idő Leves
Elkészítési idő kb. 25-30 perc
Nehézségi fok Egyszerű
Költségek Olcsó
Hány főre? 4 fő
Melyik évszak? Egész évben

Hozzávalók

Leírás

A vöröshagymát vágjuk kockákra és kevés vízzel felöntve kissé pároljuk fedő alatt, majd adjuk hozzá a megtisztított (mirelit) zöldbabot. Öntsük föl annyi vízzel, hogy jól ellepje, majd adjuk hozzá a keskeny csíkokra vágott paprikát, a paradicsomot (vagy télen félidőben a lecsót), sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt főzzük majdnem készre. Adjuk hozzá a durvára vágott fokhagymát és az olajat, majd kb. 10 perccel a főzés befejezése előtt szórjuk bele a kb. 1,5 maroknyi házi tarhonyát. Fűszerezzük ízlés szerint, szórjuk meg az apróra vágott petrezselyemmel vagy zellerzölddel, és némi friss citromlével vagy borecettel finomítsuk pikánssá. Joghurttal, tejföllel gazdagíthatjuk, és aki szereti, némi csípős paprikával tökéletesítheti az összhatást.

Recept: Föld Napja Alapítvány – Húsmentes Hétfő kampány


Photo by 奥尼尔 孙 from Pexels