Főétel
Gluténmentes
Laktózmentes
Maradékból elkészíthető
Praktikus
Tojásmentes
Vega
Vegán
20-25 perc
Könnyű
4-6 fő
Nyár ,
Olcsó

Hozzávalók

40 dkg zöld és piros héjú paprika vegyesen
30 dkg paradicsom
1 kisebb padlizsán
1 db cukkini
1-2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
szőlőmagolaj
só, bors, bazsalikom, kakukkfű, rozmaring

Elkészítés

A karikákra vágott vöröshagymát némi sóval, borssal ízesítve kevés szőlőmagolajon kissé megpároljuk, majd hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott többi hozzávalót. Ne főzzük túl puhára. Ha már majdnem kész, fűszerezzük ízlés szerint. Natúr kölessel és kovászos uborkával körítve még finomabb és laktató.

Recept: Föld Napja Alapítvány – Húsmentes Hétfő kampány