Főétel
Laktózmentes
Maradékból elkészíthető
Praktikus
Séf recept
Vega
kb. 15-20 perc
Könnyű
2 fő
Nyár ,
Olcsó

Hozzávalók

1 közepes padlizsán
1 kisebb lilahagyma
1 gerezd fokhagyma
1 teáskanál koriandermag
1 csapott teáskanál őrölt római kömény
 1 kis csokor petrezselyem
5 evőkanál kuszkusz
3+1 evőkanál olívaolaj
só, bors
fél bio citrom leve

Elkészítés

A kuszkusz friss vagy sült zöldségekkel keverve pillanatok alatt kész, és mindig abból főzheted, ami éppen terem.

A koriandert száraz serpenyőben, közepes lángon pirítsd néhány percig, majd ha kihűlt, mozsárban törd meg. A petrezselymet vágd apróra, a padlizsánt kb. 2 cm-es kockákra, a hagymákat aprítsd föl. Egy serpenyőben 3 ek. olajon kissé fonnyaszd meg a hagymákat, majd add hozzá a padlizsánt, sózd, borsozd, és közepes lángon süsd 5-8 percig, amíg kissé megpuhul. Ekkor szórd meg a koriander, a kömény és a petrezselyem felével, és kevergetve, nagyobb lángon pirítsd 2-3 percig.
Közben a kuszkuszra önts kétszeres mennyiségű vizet (10 ek-nyit), forrald föl, majd vedd le a tűzhelyről, és lefedve hagyd 5-10 percig megduzzadni. Lazítsd föl villával, locsold meg 1 ek. olajjal, sózd, borsozd, szórd meg a fűszerek és a petrezselyem felével, csavard rá a citrom levét, keverd össze alaposan, és végül forgasd bele a fűszeres sült padlizsánt. Lehet tálalni, és ha kell, még fűszerezni.

Recept: Föld Napja Alapítvány – Húsmentes Hétfő kampány