Desszert
Cukormentes
Gyümölcsös
Praktikus
kb. 1,5 óra
Könnyű
6-8 szelet
Ősz , Tél ,
Megfizethető

Hozzávalók

18 cm-es piteformához
190 g liszt
100 g vaj
3-4 evőkanál víz evőkanál víz
csipet
3-4 db körte
fahéj
1 evőkanál keményítő
tojás

Elkészítés

A vajat kis kockákra vágjuk vagy lereszeljük és a liszttel, a sóval gyors mozdulatokkal összedolgozzuk. Majd annyi vizet adunk hozzá, hogy a tésztánk jól formázható legyen.

Ezután fóliába csomagoljuk és a hűtőszekrényben pihentetjük kb. 1 órát.

A körtéket megmossuk, vékony szeletekre felvágjuk és fahéjjal és a keményítővel összekeverjük.

Egy óra múlva a tésztánkat kinyújtjuk és a kivajazott, kilisztezett piteformába helyezzük. Rápakoljuk a körtéket és a tetejét kiszúróval kiszaggatott formákkal díszítjük, amit tojással megkenünk. 190 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.

Sarnyai Tünde receptje