Leves
gluténmentes
Maradékból elkészíthető
Praktikus
Tojásmentes
Vega
kb. 20-25 perc
Könnyű
4 fő
Nyár ,
Olcsó

Hozzávalók

50 dkg krumpli
1 vöröshagyma
vagy 3-4 szál újhagyma
2 evőkanál (olíva)olaj
só, bors
2-3 csokor friss kapor
frissen facsart citromlé (vagy fehérborecet)
4 evőkanál tejföl (elhagyható)

Elkészítés

Amilyen egyszerű, olyan finom – frissítő kaporral bőven megszórva hidegen, melegen egyaránt remek.

A felszeletelt hagymát az olajon kissé pároljuk meg, adjuk hozzá a kockákra vágott burgonyát, és öntsük föl kb. 1 liter vízzel (vagy zöldségalaplével). Tegyünk bele 2 szál kaprot (ezt a végén vegyük ki), sózzuk meg, és 15-20 percig főzzük, amíg a krumpli megpuhul. Sürítsük be a levest úgy, hogy a krumpli kb. egyharmadát turmixoljuk, majd szórjuk bele az apróra vágott friss kaprot, és facsarjunk bele némi citromlevet. Kész! Tálaláskor tejföllel gazdagíthatjuk, de a nélkül is finom.

Recept: Föld Napja Alapítvány – Húsmentes Hétfő kampány