Kapros krumplileves
Gluténmentes
Maradékból elkészíthető
Praktikus
Tojásmentes
Vega
Leves
kb. 20-25 perc
Egyszerű
Olcsó
4 fő
Nyár
Hozzávalók
Leírás
Amilyen egyszerű, olyan finom - frissítő kaporral bőven megszórva hidegen, melegen egyaránt remek.
A felszeletelt hagymát az olajon kissé pároljuk meg, adjuk hozzá a kockákra vágott burgonyát, és öntsük föl kb. 1 liter vízzel (vagy zöldségalaplével). Tegyünk bele 2 szál kaprot (ezt a végén vegyük ki), sózzuk meg, és 15-20 percig főzzük, amíg a krumpli megpuhul. Sürítsük be a levest úgy, hogy a krumpli kb. egyharmadát turmixoljuk, majd szórjuk bele az apróra vágott friss kaprot, és facsarjunk bele némi citromlevet. Kész! Tálaláskor tejföllel gazdagíthatjuk, de a nélkül is finom.
Recept: Föld Napja Alapítvány – Húsmentes Hétfő kampány
Photo by Ponyo Sakana from Pexels