Gluténmentes Gyümölcsös Laktózmentes Praktikus Tojásmentes Vega Vegán
Elkészítési idő Snack
Elkészítési idő kb. 20-25 perc
Nehézségi fok Egyszerű
Költségek Olcsó
Hány főre? 2-4 fő
Melyik évszak?

Hozzávalók

Leírás

Illatos, cukormentes édesség téli estékre – az aszalt szilvával, dióval töltött alma gyorsan készre sül, és köretként is remek.

Vájuk le vékonyan az almák tetejét, vágjuk ki a magházát, a mélyedést kissé mélyítsük-szélesítsük, és töltsük meg az alma kivájt húsával dúsított szilva-dió-fahéj keverékkel. A töltött almákat állítsuk egy sütőedénybe, és kb. 200 fokos sütőben süssük 15-20 perc alatt készre (levet ereszthet). Aszalt szilva helyett sűrűre főzött, cukormentes szilvalekvárral is finom a töltelék.
Másképp: próbáljuk ki vegyes aszalt gyümölcsökkel (sárgabarack, füge, szilva, mazsola), gyömbérrel, bio narancshéjjal fűszerezve, vagy natúr gesztenyepürével, némi rummal, fahéjjal, durvára vágott dióval és felezett házi meggybefőttel töltve. Frissen facsart narancslébe áztatott zabpehellyel is dúsíthatjuk a tölteléket. Érdemes kísérletezni.

Recept: Föld Napja Alapítvány – Húsmentes Hétfő kampány


Photo by Tim Douglas from Pexels