Snack
gluténmentes
Gyümölcsös
Laktózmentes
Praktikus
Tojásmentes
Vega
Vegán
kb. 20-25 prc
Könnyű
2-4 fő
Tél ,
Olcsó

Hozzávalók

4 nagyobb alma
10-12 szem aszalt szilva
3-5 dkg őrölt dió
őrölt fahéj (elhagyható)

Elkészítés

Illatos, cukormentes édesség téli estékre – az aszalt szilvával, dióval töltött alma gyorsan készre sül, és köretként is remek.

Vájuk le vékonyan az almák tetejét, vágjuk ki a magházát, a mélyedést kissé mélyítsük-szélesítsük, és töltsük meg az alma kivájt húsával dúsított szilva-dió-fahéj keverékkel. A töltött almákat állítsuk egy sütőedénybe, és kb. 200 fokos sütőben süssük 15-20 perc alatt készre (levet ereszthet). Aszalt szilva helyett sűrűre főzött, cukormentes szilvalekvárral is finom a töltelék.
Másképp: próbáljuk ki vegyes aszalt gyümölcsökkel (sárgabarack, füge, szilva, mazsola), gyömbérrel, bio narancshéjjal fűszerezve, vagy natúr gesztenyepürével, némi rummal, fahéjjal, durvára vágott dióval és felezett házi meggybefőttel töltve. Frissen facsart narancslébe áztatott zabpehellyel is dúsíthatjuk a tölteléket. Érdemes kísérletezni.

Recept: Föld Napja Alapítvány – Húsmentes Hétfő kampány