Főétel
Laktózmentes
Maradékból elkészíthető
Praktikus
Séf recept
Vega
kb. 25-30 perc
Könnyű
4 fő
Nyár ,
Olcsó

Hozzávalók

8-10 db nagyobb méretű csiperkegomba
6-8 db TV paprika
6-8 db paradicsom
1 db nagy vöröshagyma
fűszerpaprika
500 g tarhonya
olaj, só, bors

Elkészítés

A csiperkegombákat vastagabb szeletekre vágjuk, majd grillezzük. A paprikából és a paradicsomból lecsót készítünk: olajon megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a felkarikázott paprikákat, sózzuk, majd meghintjük a fűszerpaprikával.

Hozzáadjuk a meghámozott, felkockázott paradicsomot és ízlés szerint addig főzzük, hogy a paprika roppanós maradjon.

Az így elkészített alkotókat egymás mellé rakva tálaljuk, körítésként tarhonyát aduk hozzá. Zöldpetrezselyemmel díszítjük.

A receptet köszönjük a Bio-Fungi Kft-nek. Még több termesztett gombás recept: www.gombarecept.hu