Gesztenyekrémleves
Hozzávalók
Leírás
Az értékes tápanyagokban gazdag gesztenye levesként is remek fogás. Tápláló, ízletes téli vitaminforrás – nem csak ünnepek idején.
A megmosott gesztenyeszemeket vízbe téve kb. 30 perc alatt puhára főzzük. Ha kihűlt, vagdaljuk be a héját, és fejtsük le, a megtisztított termést vágjuk apróra. Tisztítsuk meg és vágjuk kis darabokra a zöldségeket, majd a gesztenyével együtt tegyük a lábosba, és kis lángon néhány percig kevergetve futtassuk meg az olajon. Öntsük fel az alaplével, forraljuk fel, majd adjuk hozzá a fehérbort, és takarék lángon kb. 20 perc alatt főzzük készre a levest. Botmixerrel keverjük krémesre. Tálaláskor kevés kakukkfüves olajon pirított zsemlekockával kínáljuk.
A gesztenyeleves nagy kedvenc Észak-Olaszországban, sósan és édesen, sokféleképpen ízesítve készítik a nagy szemű – maróniként ismert – gesztenyéből... érdemes kísérletezni.
Recept: Föld Napja Alapítvány – Húsmentes Hétfő kampány
Photo by Olga Kudriavtseva on Unsplash