Főétel
gluténmentes
Laktózmentes
Maradékból elkészíthető
Praktikus
Tojásmentes
Vega
Vegán
1 óra
Könnyű
4-6 fő
Egész évben
Olcsó

Hozzávalók

Rózsakrumpli
vöröshagyma
fokhagyma
sárgarépa
zeller
zöldfűszerek
frissen tört koriander és bármilyen más zöldség
ami épp van otthon (póré, zöld hüvelyű zöldbab, borsó, padlizsán, cukkini, káposztafélék, kukorica, csicsóka, brokkoli, gomba, paprika, paradicsom, télen savanyú káposzta stb.)
olaj

Elkészítés

Egyszerűen elkészíthető és olcsó. Vitaminban, rostban gazdag, laktató egytálétel. Mindenféle idényzöldséggel társítható, ami épp van otthon.

A hasábokra vágott krumplit, az ujjnyi vastagra karikázott sárgarépát, zellert, sok vöröshagymát, fokhagymát stb. halmozzuk olajjal kikent tepsibe, és fóliával lefedve (esetleg kevés vizet aláöntve) süssük kb. 40-45 percig, majd a fóliát levéve ízlés szerint szórjuk meg zöldfűszerekkel (borsikafű, kakukkfű, bazsalikom, rozmaring, frissen tört koriander), keverjük össze, hogy mindenhova jusson fűszer, esetleg 1-2 kanál olívaolajjal ís dúsíthatjuk, majd fólia nélkül süssük még néhány percig, akár piros-ropogósra.
Nyers vagy török céklasaláta, párolt vörös káposzta, kínaikel-saláták, tavasztól őszig tzatziki, vagy hidegen sajtolt olajjal leöntött sokféle friss vegyes saláta is illik hozzá.

Recept: Föld Napja Alapítvány – Húsmentes Hétfő kampány