Desszert
Gyümölcsös
Maradékból elkészíthető
Praktikus
Séf recept
30 perc
Könnyű
8-10 fő
Nyár ,
Olcsó

Hozzávalók

Piskóta:
3 tojás
3 evőkanál víz
6 evőkanál cukor
5 evőkanál liszt
1 evőkanál kakaó
fél csomag sütőpor
Túrókrém:
250 g túró
2 dl tejszín
4 evőkanál cukor
150 g eper
1 csomag habfixáló

Elkészítés

A piskótához szétválasztjuk a tojásokat, a sárgáját a vízzel és a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a többi száraz hozzávalót. A fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a tésztához keverjük. 175 fokon, légkeveréses sütőben megsütjük, még melegen feltekerjük.

A túrót összekeverjük a cukorral, a tejszínt felverjük a habfixálóval, és a túróhoz adjuk.

Ha kihűlt a piskóta, megkenjük a túrókrémmel, az eperrel megszórjuk, feltekerjük.

Tóth Anita receptje