Leves
Gluténmentes
Gyümölcsös
Laktózmentes
Tojásmentes
Vega
Vegán
kb.10-15 perc
Könnyű
2-3 fő
Tavasz , Nyár ,
Olcsó

Hozzávalók

30 dkg eper
1 citromfű
1 bio citrom
1 csomó friss menta
kb. 1 pohár víz
cukor (vagy más édesítő) ízlés szerint
1 vanília kikapart belseje

Elkészítés

Túl sok epret szedtél, vettél? Levesnek nyersen épp jó lesz.

A menta leveleit (néhányat tegyünk félre díszítéshez), a 2-3 cm-es darabokra vágott citromfűvet, a vanília hüvelyét és kikapart belsejét némi cukorral megszórva és kb. egy pohárnyi vízzel felöntve kis lángon lassan forraljuk föl, majd hagyjuk kihűlni. Közben a megtisztított epreket vágjuk félbe és turmixoljuk pépesre. A kihűlt fűszeres alapot szűrjük le, frissen facsart citromlével ízesítsük és alaposan keverjük össze az eperpéppel. Az üdítően hideg levest eperszeletekkel, mentával díszítve kínáljuk.

Recept: Föld Napja Alapítvány – Húsmentes Hétfő kampány