Főétel
Maradékból elkészíthető
Praktikus
Séf recept
Vega
kb. 1 óra
Könnyű
2 fő
Nyár , Ősz ,
Olcsó

Hozzávalók

A tócsnihoz:
1 db kisebb cukkini
1 db tojás (ha nem elég adhatunk még hozzá)
1 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
só, bors friss oregánó, kakukkfű
olaj
Sült karottához:
3-4 db sárgarépa
friss zsálya, kömény
fahéj, só
olaj

Elkészítés

1. A tócsnihoz a cukkinit megmossuk, lereszeljük, megsózzuk, majd állni hagyjuk.
2. A sárgarépákat meghámozzuk, karikára vágjuk és összekeverjük a fűszerekkel, olajjal. Előmelegített sütőben 180 fokon hőálló tálban készre sütjük.
3. Ameddig sül a sárgarépa a cukkiniből a nedvességet kinyomkodjuk és összekeverjük a fűszerekkel, tojással, liszttel. Kanál segítségével tócsnit formázzunk és kevés olajon megsütjük.

Sarnyai Tünde receptje