Gluténmentes Laktózmentes Maradékból elkészíthető Praktikus Tojásmentes Vega Vegán
Elkészítési idő Egyéb
Elkészítési idő kb. 3 óra
Nehézségi fok Egyszerű
Költségek Olcsó
Hány főre? 4 fő
Melyik évszak? Egész évben

Hozzávalók

Leírás

A csicseriborsót egy éjszakára beáztatjuk, a hagymákat, a petrezselymet, a paprikát apróra vágjuk, és a leszűrt nyers csicserihez keverjük, majd az egészet botmixerrel pürésítjük. Összekeverjük a fűszerekkel, majd a masszát 2-3 órán át állni hagyjuk. Fontos, mert így nem esik szét sütés közben. Sütés előtt még egyszer átkeverjük az egészet, és belekeverjük a szódabikarbónát. Vizes kézzel diónyi gombócokat vagy lapos pogácsákat formázunk belőle, és forró olajban, lassú tűzön ropogósra sütjük.
Kevesebb zsiradékot szív fel, ha a csicseripogácsákat kevés olajjal megkent tepsibe sorakoztatjuk, és a sütőben (közben egyszer megforgatva) ropogósra sütjük. Uzsonnára salátával, szendvicsbe, de főzelékhez feltétként egyaránt finom és egészséges csemege.

Recept: Föld Napja Alapítvány – Húsmentes Hétfő kampány


 Photo by Sigmund on Unsplash