Céklás gnocchi
Hozzávalók
Leírás
1. A céklát megmossuk, majd sütőben héjastól megsütjük. (Ha nincs sok időnk akkor meghámozzuk és kockára vágjuk és így süssük meg.)
2. Amikor megsült akkor egy kis víz hozzáadásával összeturmixoljuk.
3. A burgonyát megfőzzük, majd villával összetörjük és hozzáadjuk a tojást, a pürésített céklát, lisztet amennyit felvesz, vajat, parmezánt és sózzuk, borsozzuk. Ezután alaposan összegyúrjuk. A tésztát legalább két óráig pihentetjük.
4. Majd enyhén lisztezett vágódeszkán kinyújtjuk, hengereket formálunk és kb. 1 cm-es darabokra vágjuk, amit villával formázhatunk.
5. Sós vízben addig főzzük még nem jönnek fel a víz tetejére, de közben nem kevergetjük.
6. A vajat megolvasztjuk és hozzáadjuk a zsályát, majd pár percig forraljuk.
7. A kifőtt gnocchit meglocsoljuk a zsályás vajjal és parmezánt reszelünk a tetejére.
Sarnyai Tünde receptje