Maradékból elkészíthető Praktikus Séf recept Vega
Elkészítési idő Főétel
Elkészítési idő 1-1,5 óra
Nehézségi fok Egyszerű
Költségek Olcsó
Hány főre? 2-3 fő
Melyik évszak? Egész évben

Hozzávalók

Leírás

1. A céklát megmossuk, majd sütőben héjastól megsütjük. (Ha nincs sok időnk akkor meghámozzuk és kockára vágjuk és így süssük meg.)

2. Amikor megsült akkor egy kis víz hozzáadásával összeturmixoljuk.

3. A burgonyát megfőzzük, majd villával összetörjük és hozzáadjuk a tojást, a pürésített céklát, lisztet amennyit felvesz, vajat, parmezánt és sózzuk, borsozzuk. Ezután alaposan összegyúrjuk. A tésztát legalább két óráig pihentetjük.

4. Majd enyhén lisztezett vágódeszkán kinyújtjuk, hengereket formálunk és kb. 1 cm-es darabokra vágjuk, amit villával formázhatunk.

5. Sós vízben addig főzzük még nem jönnek fel a víz tetejére, de közben nem kevergetjük.

6. A vajat megolvasztjuk és hozzáadjuk a zsályát, majd pár percig forraljuk.

7. A kifőtt gnocchit meglocsoljuk a zsályás vajjal és parmezánt reszelünk a tetejére.

 

Sarnyai Tünde receptje