Főétel
Maradékból elkészíthető
Praktikus
Séf recept
1-1,5 óra
Könnyű
2-3 fő
Egész évben
Olcsó

Hozzávalók

0,7 kg cékla
120 g szétfővő burgonya
30 g liszt (Ha nem elég akkor adjunk még hozzá, hogy formázható legyen a tésztánk.)
kb. negyed tojás (10 g)
só, bor
25 g vaj (+ 10 g a zsályás vajhoz)
10-15 db zsályalevél
20 g parmezán (+ a tálaláshoz)

Elkészítés

1. A céklát megmossuk, majd sütőben héjastól megsütjük. (Ha nincs sok időnk akkor meghámozzuk és kockára vágjuk és így süssük meg.)

2. Amikor megsült akkor egy kis víz hozzáadásával összeturmixoljuk.

3. A burgonyát megfőzzük, majd villával összetörjük és hozzáadjuk a tojást, a pürésített céklát, lisztet amennyit felvesz, vajat, parmezánt és sózzuk, borsozzuk. Ezután alaposan összegyúrjuk. A tésztát legalább két óráig pihentetjük.

4. Majd enyhén lisztezett vágódeszkán kinyújtjuk, hengereket formálunk és kb. 1 cm-es darabokra vágjuk, amit villával formázhatunk.

5. Sós vízben addig főzzük még nem jönnek fel a víz tetejére, de közben nem kevergetjük.

6. A vajat megolvasztjuk és hozzáadjuk a zsályát, majd pár percig forraljuk.

7. A kifőtt gnocchit meglocsoljuk a zsályás vajjal és parmezánt reszelünk a tetejére.

 

Sarnyai Tünde receptje