Főétel
gluténmentes
Húsos
Maradékból elkészíthető
Praktikus
Séf recept
Tojásmentes
kb. 35-40 perc
Könnyű
2 fő
Egész évben
Olcsó

Hozzávalók

100 g köles
2 evőkanál olaj
só, bors
150 g brokkoli
200 g darált pulykacomb
1 dl tejszín
zöld fűszerek pl. kakukkfű, oregánó

Elkészítés

1. A kölest mossuk meg alaposan, majd kevés olajon pirítsuk meg. Öntsük fel kétszeres mennyiségű vízzel, sózzuk és kb. 20 perc alatt főzzük készre.

2. Közben a brokkolit szedjük rózsáira és lobogó sós vízben kb. 5-6 perc alatt főzzük meg.

3. A darált pulykahúst kevés olajon a fűszerekkel együtt készre pároljuk. Hozzáadjuk a megfőtt kölest, brokkolit és a tejszínt és pár perc alatt készre főzzük.

Sarnyai Tünde receptje