Gluténmentes
Laktózmentes
Praktikus
Tojásmentes
Vega
Vegán
kb. 20 perc
Könnyű
4 fő
Egész évben
Olcsó

Hozzávalók

40-50 dkg frissen fejtett zöldborsó (télen mirelit)
1 nagyobb fej lilahagyma
olíva(szőlőmag)olaj
só, frissen őrölt bors
1 csokor friss menta
friss bio citromlé (elhagyhatók)

Elkészítés

A hagymát félbevágjuk, vékonyan felszeleteljük, és 2 evőkanál olajon 4-5 percig pirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk és beleszórjuk a borsót. Alaposan keverjük össze, adjunk alá 1-2 kanál vizet, és 10-15 perc alatt pároljuk puhára. Fedő nélkül még pirítsuk kicsit, ha kell, sózzuk, borsozzuk, és aki szereti, keverjen hozzá friss (kissé megvágott) mentalevelet, vagy facsarjon rá citromlevet. Kész!
Nyári melegben a fehérjedús borsó önmagában is remek fogás, pláne kölessel, bulgurral, újkrumplival kiegészítve. Ősztől tavaszig remek köret, saláta sokféle étel mellé.

Recept: Föld Napja Alapítvány – Húsmentes Hétfő kampány