Borsók gyöngye
Gluténmentes
Laktózmentes
Praktikus
Tojásmentes
Vega
Vegán
Egyéb
kb. 20 perc
Egyszerű
Olcsó
4 fő
Nyár
Hozzávalók
Leírás
A hagymát félbevágjuk, vékonyan felszeleteljük, és 2 evőkanál olajon 4-5 percig pirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk és beleszórjuk a borsót. Alaposan keverjük össze, adjunk alá 1-2 kanál vizet, és 10-15 perc alatt pároljuk puhára. Fedő nélkül még pirítsuk kicsit, ha kell, sózzuk, borsozzuk, és aki szereti, keverjen hozzá friss (kissé megvágott) mentalevelet, vagy facsarjon rá citromlevet. Kész!
Nyári melegben a fehérjedús borsó önmagában is remek fogás, pláne kölessel, bulgurral, újkrumplival kiegészítve. Ősztől tavaszig remek köret, saláta sokféle étel mellé.
Recept: Föld Napja Alapítvány - Húsmentes Hétfő kampány
Photo by Юлія Вівчарик on Unsplash