Desszert
Praktikus
Snack
Tojásmentes
kb. 1,5 óra
Könnyű
18- 20 darab
Ősz , Tél ,
Megfizethető

Hozzávalók

Tészta:
120 g natúr krémsajt
150 g liszt
120 g vaj vagy margarin
csipet
50 g cukor
Töltelék:
4-6 evőkanál baracklekvár
10 g dió
A megkenéshez:
2 evőkanál tejszín

Elkészítés

  1. A tésztához a krémsajtot, vajat, cukrot összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a lisztet, a sót és tésztát gyúrunk belőle. Becsomagoljuk fóliába és minimum egy órára vagy egy éjszakára a hütőben pihentetjük.
  2. A tésztánkat kettévágjuk, majd az egyik felét lisztezett deszkán kinyújtjuk nagyjából kör alakúra, amit 16 szeletre vágunk. Ezeket a szeleteket megkenjük  lekvárral és megszórjuk darált vagy apróra vágott dióval, majd kifli alakúra feltekerjük. Ezután sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a kifliket, amiket tejszínnel megkenünk. A tészta másik felével ugyanezt megismételjük.
  3. 180 fokosra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.

   

            Sarnyai Tünde receptje