Gyümölcsös Maradékból elkészíthető Praktikus
Elkészítési idő Desszert
Elkészítési idő kb. 30-35 perc
Nehézségi fok Egyszerű
Költségek Olcsó
Hány főre? 4 fő
Melyik évszak? Egész évben

Hozzávalók

Leírás

Gyors édesség serpenyőben - almaszeletek palacsintatésztával leöntve és a sütőben aranybarnára sütve. Vaj helyett növényi zsiradékkal és tojás nélkül is készíthetjük

Az almával kezdjük: mossuk meg és vágjuk négyfelé, a magházat vágjuk ki, majd a negyedeket az alma nagyságától függően vágjuk 2-4-felé. Egy kb. 20 cm átmérőjű, sütőbe tehető, alacsony peremű serpenyőben olvasszuk fel a vajat, majd szórjuk bele a cukrot, és várjuk meg, amíg felolvad. Szórjuk a szirupba az almagerezdeket, hintsük meg a fahéjjal, és fedő alatt, kis lángon pároljuk meg.
Közben egy mélyebb tálban keverjük össze a palacsinatatészta hozzávalóit. Ha az alma már kissé karamellizálódott, öntsük rá a tésztát, és máris mehet a sütőbe. 200 ºC fokon, kb. 20-25 perc alatt süssük készre. Négyfelé osztva tálaljuk.

Recept: Föld Napja Alapítvány – Húsmentes Hétfő kampány