Gluténmentes
Maradékból elkészíthető
Praktikus
Séf recept
Tojásmentes
Vega
Vegán
kb. 1 óra
Könnyű
3-4 fő
Nyár , Ősz ,
Olcsó

Hozzávalók

2 db kápia vagy kaliforniai paprika (ízlés szerint tehetünk bele csípős paprikát is)
1 db padlizsán
1 db paradicsom
2 gerezd fokhagyma
só, bors, olaj

Elkészítés

1. A padlizsánt kettévágjuk, beirdaljuk, majd a felületét megkenjük olajjal és megsózzuk. A paradicsomot is kettévágjuk.
2. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a zöldségeket (paprikákat, a paradicsomot és a padlizsánt) és 200 fokos előmelegített sütőben készre sütjük.
3. Amikor megsültek, a paprikákat félretesszük egy tálban, amit letakarunk, hogy a könnyebben meg tudjuk hámozni. Közben a padlizsán húsát kanál segítségével kikanalazzuk és aprítógépbe rakjuk a paradicsommal, a fokhagymával, sóval, borssal, olajjal és a meghámozott paprikával együtt és darabos állagúra turmixoljuk.
Az ajvár kitűnő húsok mellé, hamburgerekbe, de pirítósra kenre is kiváló reggeli.

Sarnyai Tünde receptje