Gluténmentes Maradékból elkészíthető Praktikus Séf recept Tojásmentes Vega Vegán
Elkészítési idő Egyéb
Elkészítési idő kb. 1 óra
Nehézségi fok Egyszerű
Költségek Olcsó
Hány főre? 3-4 fő
Melyik évszak? Nyár, Ősz

Hozzávalók

Leírás

1. A padlizsánt kettévágjuk, beirdaljuk, majd a felületét megkenjük olajjal és megsózzuk. A paradicsomot is kettévágjuk.
2. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a zöldségeket (paprikákat, a paradicsomot és a padlizsánt) és 200 fokos előmelegített sütőben készre sütjük.
3. Amikor megsültek, a paprikákat félretesszük egy tálban, amit letakarunk, hogy a könnyebben meg tudjuk hámozni. Közben a padlizsán húsát kanál segítségével kikanalazzuk és aprítógépbe rakjuk a paradicsommal, a fokhagymával, sóval, borssal, olajjal és a meghámozott paprikával együtt és darabos állagúra turmixoljuk.
Az ajvár kitűnő húsok mellé, hamburgerekbe, de pirítósra kenre is kiváló reggeli.

Sarnyai Tünde receptje