Ha rendszeresen követsz minket

Kezdheted azzal, hogy követed a tevékenységünket, és megosztod, ami tetszik! A felelős étkezés elsőre ijesztőnek tűnhet, pedig tapasztalatból mondhatjuk, hogy egyszerű, ráadásul élvezetes is! Megmutatjuk, mennyi öröm rejtőzik abban, ha odafigyelsz rá, mit (v)eszel, vagy hogyan tárolod az élelmiszert. Finom falatokat és pénztárcakímélő megoldásokat ígérünk!

Ha a szervező naptárunkat használod

Szezonális terményeket, zöld tippeket felsoroltató, családi programokat, munkahelyi beosztást és akár vacsoratippeket vagy cash flow-t is feljegyző naptárat készítettünk 2020-ra! Az idénytermények illusztrációja jól szemlélteti, mennyi finomság elérhető az adott hónapban. Minket ez izgalmasabb, változatosabb, szezonális étkezésre inspirált. Ugye a te konyhádban is van neki hely?

A naptár alapára 3500 forint. Ha fontosnak tartod a munkánkat és szeretnél hozzájárulni a hazai lakosság szemléletformálásához , vedd meg a naptárakat támogatói áron: minden általad hozzáadott 500 forintból +1 emberhez ér el az üzenetünk. KÖSZÖNJÜK! Rendelésed itt tudod leadni.

A naptár elkészítését ezúton is hálásan köszönjük önkéntesünknek, Kőfaragó Anna grafikusnak, a szuper fotót pedig Kőfaragó Zsuzsinak!

Ha kis Gasztrohősöket nevelsz

Szerintünk a gasztrohősködést nem lehet elég korán kezdeni! Instagram-kompatibilis gyerekruháink nemcsak a te arcodra csalnak mosolyt: kiváló babaköszöntő ajándék magatoknak vagy a barátaidnak is! Rendelni ezen a linken tudsz.

Vásárlásoddal a Felelős Gasztrohős Alapítvány “Gasztrohős Palánták” nevű ovisprogramját támogatod – KÖSZÖNJÜK! A rucik alapára 3000 forint, ebből 3 ovisnak tudunk környezetvédelemmel és felelős étkezéssel kapcsolatos foglalkozást tartani. Ha fontosnak tartod ezt és szeretnél még több gyermek szemléletformálásához hozzájárulni, vedd meg a body-kat támogatói áron: minden általad hozzáadott 500 forintból +1 gyermekhez jutunk el.

A gyerekruhák megtervezését köszönjük önkéntesünknek, Kőfaragó Anna grafikusnak!

Ha regisztrálsz az oldalunkra

Érdemes lesz regisztrálni az oldalunkra, hiszen a saját fiókodba egyszerűen lementheted majd kedvenc receptjeidet vagy konyhazöldítő tippjeidet, hogy azok mindig kéznél legyenek, sőt jutalmat is kapsz, ha te megosztod a sajátjaidat. A számodra fontos rendezvényeket is megjelölheted majd, hogy ne maradj le róluk!

Ha kipróbálod tippjeinket, receptjeinket

Kezdeményezésünk célja, hogy segítsünk fenntarthatóbbá tenni a mindennapjaidat úgy, hogy abban örömed is leled. Nekünk a legnagyobb öröm az, ha visszajelzést kaphatnunk arról: sikerrel jártunk! Próbáld ki konyhai tippjeinket és receptjeinket, és írd meg nekünk a véleményed! Kritikákat, javaslatokat is szívesen fogadunk, hiszen azokon keresztül tudunk fejlődni igazán.

Ha tippeket és recepteket osztasz meg velünk és a többi hőssel

Ahány ház, annyi szokás – tartja a mondás. Bár igyekszünk minél több konyhazöldítő ötletet bemutatni nektek, biztosak vagyunk benne, hogy sok mindenre még mi sem gondolunk. Oszd meg velünk és a többiekkel kedvenc spórolási módszereidet, tárolási tippjeidet és receptjeidet!

Ha terjeszted a Gasztrohős tartalmait

Felelős étkezéssel nemcsak a saját és szeretteid egészségét és a környezetvédelmet támogatod, hanem a hazai gazdákat is. Ha helyi, szezonális alapanyagokat használsz, azzal egyrészt frissebb, tápanyagban dúsabb ételt készíthetsz, másrészt a magyar termelőknek adsz munkát. Add tovább kedvenc tippjeidet barátaidnak, hogy minél többen megtudhassák, miért fontos jót (v)enni!

Tartalmainkat a honlap mellett a Facebook-ról és az Instagram-ról is megoszthatod.

Ha fenntarthatóan vezeted a háztartásod

Ahogy az oldalunkon is láthatod, a felelős étkezés nem ördöngősség! Mi azt javasoljuk, lépésenként vezesd be tippjeinket a gyakorlatba, legyen szó húsmentes hétfőről vagy komposztálásról. Ne feledd: nem vagy egyedül! A Gasztrohős csapata és a köré épült közösséghez bármikor fordulhatsz, ha elakadnál, vagy csökkenne a motivációd!

Ha részt veszel eseményeinken

Minden évben izgalmas, új kihívásokat, kampányokat szervezünk, amelyben egy-egy apró zöld lépés bevezetésére buzdítjuk a résztvevőket; eseményeinken pedig finomakat főzünk és jókat beszélgetünk. Vállald a kihívásokat, gyere el a rendezvényeinkre és hívd meg a családodat, barátaidat is!

Ha fenntartható vendéglátóhelyeken eszel

Egyre több olyan vendéglátóhely van, amelyek dolgoznak ökolábnyomuk csökkentésén: spórolnak a vízzel és energiával, szelektíven gyűjtik a hulladékot, közeli termelőktől vásárolnak, vagy éppen gyorsan lebomló tisztítószereket és csomagolóanyagokat használnak. Keresd a Fenntartható Vendéglátóhely minősítés matricát az ajtón, hogy biztos lehess benne: jó helyen jársz!

Ha fenntartható helyeken kávézol és szórakozol

A Fenntartható Kávézókban biztos lehetsz benne, hogy hazai tejet kapsz a lattédba, és választhatsz bio, fair trade vagy direct trade frissítőt.
A Fenntartható Vendéglátóhelyek között bárok, borbárok és szórakozóhelyek is szerepelnek: velük is folyamatosan azon dolgozunk, hogy működésükkel minél kevésbé károsítsák a környezetet. Találhatsz náluk hazai bio borokat, kézműves finomságokat, és a háttérben számos zöld innovációt!

Pénzeddel szavazz te is a zöldülő vendéglátóhelyekre!

Ha adakozol az alapítványnak

Támogatásoddal te is hozzájárulhatsz, hogy folytathassuk munkánkat! Add nekünk adód 1%-át, szavazz ránk a Magnet KAP programjában, vagy küldj adományt, amikor van rá lehetőséged!

Elveink: átláthatóság, elszámoltathatóság és számonkérhetőség. Adományodat programjaink megvalósítására fordítjuk, és szívesen nyújtunk tájékoztatást bevételeinkről és kiadásainkról.

Ha csatlakozol önkéntesként

Ha szeretnél jó ügyért, jó csapatban dolgozni, csatlakozz az önkénteseink közé! Lelkes, megbízható csapattagokat keresünk, akik számára fontos, hogy üzenetünk minél többekhez eljusson. Az sem baj, ha úgy érzed, még sokat kell tanulnod a témában. Ha magadra ismertél, vedd fel velünk a kapcsolatot!