Kávézó
Kutyabarát
Napi/ebédmenü
Szórakozóhely
Vega opció

A Szimpla története 2001 októberében kezdődött a Kertész utcai kávéház megnyitásával, és 2002 májusában az első Szimpla Kert megnyitásával lett városszerte ismert. Mindkettő keresetlen stílusával, a rétegkultúrák iránti nyitottságával és azzal, hogy nem a közvélekedésben élő “tipikus vendéglátós arcok”, hanem bölcsészféle fiatalok nyitották, iskolát teremtett. Ugyanakkor „Budapest urbánus kultúrájában új fejezetet nyitott az első, Kazinczy utcai Szimplakert.” (Magyar Narancs, 2007. 02. 08.) Ez, a később “romkocsmának” elkeresztelt új műfaj Budapestet juttatta világhírnévhez. (v.ö. “living captives of kertdom” LA Times – adtunk egy új szót az angol nyelvnek)
A Szimpla berkeiből többek között Budapest legnagyobb nemzetközi animációs fesztiválja (Anilogue) nőtte ki magát, és Szimpla nyílt azóta a Balatonon és Berlinben is. Igyekszünk hűek maradni a kezdetek filozófiájához.
Szinte biztos, hogy egyszer mindenki megfordul valamelyik Szimplában, de nem árt visszajárni. Az oldalon ehhez igyekszünk kedvet csinálni programajánlatainkkal, akcióinkkal.

A borítóképet Badinszky-Tolvaj Annus készítette.

Képgaléria