Szervező:

Felelős Gasztrohős

Időpont:

2019. 08. 01. csütörtök, 00:00 2019. 08. 31. szombat, 00:00

Címkék:

augusztus kampány szívószálmentes

Te is észrevetted, hogy a vendéglátóhelyeken már kérés nélkül is tesznek az italodba szívószálat? De vajon hova kerül ez a rövidéletű luxuscikk? Jó esetben hulladéklerakókba, néha a szelektív gyűjtésen keresztül újrahasznosítják, és sajnos nagyon gyakran tengerekben, óceánokban, tavakban végzi, ahol súlyos károkat okoz a vízi élővilágban.

Számításaink szerint Magyarországon évente csak a vendéglátóhelyek 500 millió szívószálat használnak, ennyi szívószállal 2,5-szer körbe lehetne tekerni a földet.

Van akkora élvezeti faktora egy ilyen “szívásnak”, hogy beáldozzuk érte az óceáni/tengeri állatvilágot, és ezzel kirúgjuk a lábát egy olyan ökoszisztémának, aminek a csúcsán mi vagyunk?

Nagy örömünkre az idei Szívószálmentes Augusztushoz a Fenntartható Vendéglátóhelyeink mellett a balatonalmádi Nereus Park Hotel strandja, a makói Hagymatikum, a szegedi Belvárosi Mozi büféje, a dunaújvárosi Dózsa Mozicentrum büféje és a budapesti Burger Market is csatlakozik, így már a strandon, a moziban és még több vendéglátóhelyen kortyolhatsz szívószálmentesen!

Csatlakozz te is, és egy hónapig ne kérj szívószálat az italodba!

Felelős Gasztrohős  Fenntartható Vendéglátóhelyei januártól vállalták, hogy csak kérésre vagy egyáltalán nem adnak szívószálat, így náluk egész évben tart a Szívószálmentes Augusztus.

Ha vendéglátóhelyként Te is szeretnél csatlakozni a kampányhoz, innen letöltheted a plakátunkat és a kommunikációs anyagokat, használd bátran!