Szervező:

Felelős Gasztrohős, Night Mayor

Időpont:

2018. 08. 01. szerda, 00:00 2018. 08. 31. péntek, 00:00

Te is észrevetted, hogy a vendéglátóhelyeken már kérés nélkül is tesznek az italodba szívószálat? De vajon hova kerül ez a rövidéletű luxuscikk? Jó esetben hulladéklerakókba, néha a szelektív gyűjtésen keresztül újrahasznosítják, és sajnos nagyon gyakran tengerekben, óceánokban, tavakban végzi, ahol súlyos károkat okoz a vízi élővilágban.

Számításaink szerint Magyarországon évente csak a vendéglátóhelyek 500 millió szívószálat használnak, ennyi szívószállal 2,5-szer körbe lehetne tekerni a földet.

Van akkora élvezeti faktora egy ilyen “szívásnak”, hogy beáldozzuk érte az óceáni/tengeri állatvilágot, és ezzel kirúgjuk a lábát egy olyan ökoszisztémának, aminek a csúcsán mi vagyunk?

Nagy örömünkre az idei Szívószálmentes Augusztushoz a Night Mayor BUDis csatlakozik, így még több vendéglátóhelyen kortyolhatsz a szívószálmentesen!

Csatlakozz te is, és egy hónapig ne kérj szívószálat az italodba!

Felelős Gasztrohős alábbi Fenntartható Vendéglátóhelyein egyáltalán nem találsz szívószálat:
Slow Foodiez, Four Bites Catering, Kozmosz vegán étterem.

A következő helyeken egész évben csak akkor kapsz szívószálat, ha ezt külön kéred:
Larus Étterem, Szimpla Kert, Szimpla Háztáji, Kőleves, Yes, Chef, Doblo Wine & Bar, Pohárszék Bor & Kávé, Almalomb, Édeni vegán.

Az alábbi helyek pedig vállalták, hogy augusztusban csak külön kérésre adnak szívószálat:
Smúz – viragneked.hu, Fruccola Arany János utca, Kristóf tér, MOM park, Törökméz, HILDA, Mártogatós, Jardinette, Funky Pho, UrbanFood Cafe & Coworking, HelloAnyu családbarát közösségi tér, Murok cafe, Pántlika, Kéhli, Púder Bárszínház.

Night Mayor BUD alábbi helyein pedig egész évben tart a nyár, hiszen vállalták, hogy a Szívószálmentes Augusztus után sem adnak műanyag szívószálat:
A Grund. Budapest Park, Szimpla Kert, Szimpla Háztáji, Kazimír, Kertem, 360 Bar, Krak’n’town, Leo Budapest, KIOSK Budapest, Babel Budapest, Jamie’s Italian Budapest, Pierrot, Spíler, Spíler Sanghai, Jamie Oliver’s Pizzeria Budapest, Hintaló Iszoda, Kék ló Budapest, Doblo Wine&Bar, ZSIRÁF, Ötkert, Mazel Tov, Tereza, Napozó, 4BRO Downtown, Instant-Fogas, PONTOON, Központ, DOBRUMBA, Három Holló, Élesztőház, KOBUCI Kert, Pest-Buda, 21, Robot, Larm, Liebling, Pont, Frame.

 

Ha vendéglátóhelyként Te is szeretnék csatlakozni a kampányhoz, innen letöltheted a plakátunkat és a kommunikációs anyagokat és használd bátran!