Szervező:

Időpont:

2020. 02. 06. csütörtök, 14:30 2020. 02. 06. csütörtök, 15:00

Egy étterem szén-dioxid kibocsátásának közel 95%-át az határozza meg, hogy mit kínál az étlapján és ahhoz honnan szerzi be az alapanyagokat. A helyi és szezonális termények használatával ezért óriási lépést tehet egy vendéglátóhely a környezetvédelem irányába.
A Fenntartható Vendéglátóhely minősítés kritériumaira is kitérő rövid előadás után egy kerekasztal beszélgetésen arra keressük a választ, hogy: mennyire időigényes a helyi termelők felkutatása és a velük való munka? Valóban nincs elég jó minőségű alapanyag hazánkban? Mi a fontos a beszállítóknak az séfekkel való együttműködés során?

A kerekasztal beszélgetés résztvevői:
Dr.habil. Lugasi Andrea – a Budapesti Gazdasági Egyetem vendéglátási kar tanszékvezetője, dékánja
Bajor Zsófi – a MEZNA alapítója
Dr. Kasza Gyula – a Nébih – Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal osztályvezetője
Felcser Dávid – a Reggeli tulajdonosa
Őry Barnabás – a Cserhát Biokert termelője
A beszélgetés moderátora:
Fiala Borcsa – a WMN főszerkesztője

A rendezvény az alábbi linken történő regisztráció után ingyenesen látogatható.

Az esemény cover fotóját Kőfaragó Zsuzsi fotó&grafika készítette, és a Sülve-főve együtt oldalon jelent meg.