Néhány évvel ezelőtt talán még megkérdőjelezhető volt, hogy a vendéglátóhelyeknek és rendezvényszervezőknek foglalkozniuk kell-e a fenntarthatósággal. A vendégek és fesztiválozók azonban egyre tudatosabbak, és pénzükkel egyre többször a környezetvédelemre szavaznak.

Funky Pho
Funky Pho

A fiatalok környezetvédelmi tudatossága sokkal nagyobb, mint a korábbi generációké – a felelősségvállalást pedig nem csak a nagy, multinacionális vállalatoktól várják el. Az erősödő “zöld” igényeknek szerencsére hazánkban is egyre több étterem, kávézó és rendezvényhelyszín igyekszik megfelelni.

Hol érdemes azonban elkezdeni mindezt? Mely területeken várhatjuk leghamarabb a befektetett erőforrások megtérülését? Milyen szabályozásokra érdemes odafigyelni a “zöld” változások bevezetésekor? Hogyan kommunikálható a fenntarthatóság?

A vendéglátás és rendezvényszervezés zöldítésével 2012 óta foglalkozó civil szervezetünk örömmel áll rendelkezésére a fenti válaszok megválaszolásában!

Kérje étteremzöldítési tanácsaikat vagy jelentkezzen a Fenntartható Étterem minősítésre!