Desszert
Séf recept
Vega
80 perc
Közepes
8 főre
Egész évben
Megfizethető

Hozzávalók

Brick laphoz:
10 db réteslap
100 gr vaj
80 gr porcukor
Töltelékhez:
1 rúd vanília
200 gr cérnametélt
500 gr túró
100 gr tejföl
80 gr kristálycukor
5 db tojássárgája
1 db kezeletlen/bio citrom (héj)
30 ml tokaji aszú
50 ml tejszín
Tálaláshoz:
200 gr csipkebogyólekvár (hidegen préselt)
20 ml víz
10 ml citromlé

Elkészítés

Az alábbi receptet Várvizi Péter séf a Magyarország “superfood”-jairól szóló kampányunkhoz készítette. Köszönjük!

A tojássárgáját kihabosítjuk a kristálycukorral és a vaníliarúd kikapart magjaival, majd hozzákeverjük a szitán áttört túrót, a tejfölt, a tokaji aszút és a reszelt citromhéjat (kezeletlen vagy bio citromot használjunk!). Ezután felvert tejszínhabbal lazítjuk.

Egy kivajazott mélyebb falu sütőlemezre tesszük és 165°C-on 30percig sütjük. Mikor elkészült kihűtjük, hogy könnyebben tudjuk vágni.

A kivágott hasábokat vajjal és egy kevés porcukorral szórt vékony réteslapba tekerjük.

Egy serpenyőben közepes hőfokon vajat hevítünk, és körbepirítjuk a vargabélest.

Tálalás:

Hidegen készített csipkebogyólekvárt egy kevés vízzel higítjuk és egy kis citromlével frissítjük. A tányérra helyezzük és mellétálaljuk a feldarabolt ropogós vargabélest, amelyet porcukorral hintünk.

Recept – Várvizi Péter Chef / Larus Étterem