Főétel
Cukormentes
Gluténmentes
Laktózmentes
Praktikus
Vega
45 perc
Közepes
6 fő
Egész évben
Olcsó

Hozzávalók

700 gr burgonya
2-3 kisebb vöröshagyma
7 tojás (lehetőleg 0 vagy 1-es jelű)
kb 1 bögre olaj (Spanyolországban olívaolajat használnak, de hazai napraforgó-, kukorica-, vagy repceolajjal is kiváló lesz!)
2-3 tk

Elkészítés

A burgonyát meghámozzuk és kb. fél centi széles szeletekre vágjuk. Egy edényben olajat melegítünk, és a krumplit puhára sütjük benne (egyszer-kétszer megforgatjuk sütés közben).

Közben a hagymákat meghámozzuk, felaprítjuk. Mikor a krumpli megsült, lyukacsos kanállal kivesszük az edényből és az olajban megfonnyasztjuk a hagymát. Amikor kész, szintén lyukacsos kanállal kivesszük az olajból, és a krumplihoz tesszük.

A tojásokat villával kicsit felverjük, hozzáadjuk a sót. A tojást hozzáöntjük a krumplihoz és hagymához, óvatosan megforgatjuk. Várunk 10-15 percet, hogy a krumpli kicsit beszívja a tojást.

Az olajat közepes lángon melegítjük, majd az edénybe öntjük a keveréket. Körülbelül 10 percig sütjük, vigyázva, hogy oda ne égjen. Amikor a tortilla teteje még puha, de már nem folyós, lehúzzuk a tűzről, és egy tányér segítségével megfordítjuk úgy, hogy ami eddig a teteje volt, most az edény aljára kerüljön. Tovább sütjük körülbelül 5 percig.

Ha elkészült, hagyjuk, hogy kihűljön. Hagyományosan tortaszeletként tálaljuk, akár szendvicsben, akár önmagában.

Varga Judit receptje