Leves
Maradékból elkészíthető
Praktikus
Tojásmentes
45 perc
Könnyű
4 fő
Ősz ,
Olcsó

Hozzávalók

1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1/2 fej kelkáposzta
2 evőkanál olaj
1 evőkanál liszt
1 liter zöldségalaplé
10 dkg bacon
4 evőkanál majonézes torma
1 dl tejszín
frissen őrölt bors

Elkészítés

A hagymákat felaprítjuk. Megtisztítjuk a kelkáposztát, és vékony csíkokra vágjuk. A vajat egy nagyobb lábosban felolvasztjuk, és megfonnyasztjuk rajta a hagymát. Rádobjuk a kelkáposztát, és együtt pirítjuk néhány percig. Megszórjuk a liszttel, és pirítjuk kissé, majd folyamatos kevergetés mellett fokozatosan felöntjük a húslevessel, és besűrítjük. Lefedjük a levest, és kis lángon, fedő alatt 15 percig főzzük. Forró serpenyőben ropogósra pirítjuk a baconszeleteket. Ha a káposzta megpuhult, a levest botmixerrel pirítjuk. Hozzákeverjük a tormát, megsózzuk, megborsozzuk ízlés szerint, végül beleöntjük a tejszínt.

 

Forrás: http://www.mindmegette.hu/tormas-kelkaposztakremleves.recept/