Főétel
Gluténmentes
Húsos
Laktózmentes
Maradékból elkészíthető
Praktikus
1 óra
Könnyű
4 fő
Nyár ,
Olcsó

Hozzávalók

500 g darált csirkemell
1 db tojás
2 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
100 g hajdina
200 g paradicsomlé
6 db paprika
só, bors

Elkészítés

1. A darált húst keverjük össze a tojással, a zúzott fokhagymával, az apróra vágott vöröshagymával, a megmosott hajdinával, sóval, borssal.

2. A húsmasszát töltsük bele a kicsumázott paprikákba, a maradékból pedig készítsünk gombócokat.

3. Helyezzük a paprikákat és a gombócokat lábasba és öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi, majd öntsük hozzá a paradicsomlevet. Fűszerezzük sóval, borssal és lefedve kb. 45 percig takarék lángon főzzük.

Sarnyai Tünde receptje