Leves
Cukormentes
Gluténmentes
Laktózmentes
Praktikus
Vega
35 perc
Könnyű
4 fő
Egész évben
Olcsó

Hozzávalók

1 közepes vöröshagyma
2 ek rizsliszt vagy finomliszt
2 ek napraforgó olaj
1 tk őrölt pirospaprika
3 bögre víz
5 db tojás (0 vagy 1-es kódú)
2 tk
2 dl rizsfőzőkrém, vagy tejföl
1 tk ecet

Elkészítés

A hagymát lereszeljük, az olajon megpirítjuk. Majd hozzáadjuk a pirospaprikát, a lisztet, és felöntjük vízzel. Óvatosan 20 percig főzzük, majd ízesítjük sóval. Két tojást belekverünk a leveslébe, három darabot pedig egyesével óvatosan beleengedünk, vigyázva,  hogy egészben maradjanak. Végül rizsfőzőkrémmel, vagy tejföllel felforraljuk. Mikor már kezd kihülni, hozzákeverjük az ecetet.

Nagy B. Mónika receptje