Desszert
Gyümölcsös
Praktikus
Séf recept
1 óra 15 perc
Könnyű
12 szelet
Nyár ,
Olcsó

Hozzávalók

Pitéhez
200g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
150 g vaj
100 g cukor
1 db tojás
1 teáskanál sütőpor
csipet
Krémhez
500 g mascarpone
1 dl tejszín
3 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
100 g cukor
fahéj

Elkészítés

1. A tésztához morzsoljuk el a vajat a liszttel, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót és gyúrjunk belőle tésztát. Tegyük a hűtőszekrénybe pihenni.

2. Közben a szilvát magozzuk ki, fahéjjal szórjuk meg és jól keverjük össze.

3. 200 fokra melegítsük elő a sütőt. A kivajazott, kilisztezett piteformánkban nyomkodjuk bele a pitetésztánkat és 10 percig süssük elő.

4. Amíg sül keverjük össze a krém hozzávalóit. Az elősütött tésztánkra öntsük rá a krémet, majd helyezzük rá a szilvákat és kb. 50-60 percig süssük, amíg már nem folyik.

Sarnyai Tünde receptje