Desszert
Gyümölcsös
Praktikus
Tojásmentes
1 óra
Közepes
18- 20 szelet
Nyár ,
Olcsó

Hozzávalók

Kelt tészta :
500 g liszt
3 dl tej
125 g vaj vagy olaj
1 db élesztő
1 evőkanál cukor
1 csipet
Töltelék :
1 kg szilva
100 g cukor
1 kávéskanál fahéj
Tetejére :
maradék fahéjas cukor
1 csomag vaníliás cukor
60 g vaj

Elkészítés

1. Az élesztőt a cukros meleg tejben felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk és hozzáadjuk a csipet sót, a tejben felfutatott élesztőt, a megolvasztott vajat és jól összegyúrjuk. Addig hagyjuk kelni amíg előkészítjük a szilvát.

2. A szilvákat megmossuk és kimagozzuk, majd a fahéjas cukorba mártogatjuk.

3. Kivajazott, kilisztezett tepsibe helyezzük a tésztát és rá a cukorba forgatott szilvát. 200 fokosra előmelegített sütőben 25 percig sütjük, majd kivesszük a sütőből és a fahéjas cukros, vaníliás cukros vajat a tetejére morzsoljuk és még további 20 percig sütjük.

Sarnyai Tünde receptje