Főétel
Cukormentes
Gluténmentes
Tojásmentes
Vega
60 perc
Könnyű
4 fő
Ősz , Tél ,
Olcsó

Hozzávalók

75 dkg célka
20 dkg lencse (előző este beáztatni)
2 közepes vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
10 dkg szárított paradicsom
1 kis csokor petrezselyem
2 tk szárított majoránna
3 db babérlevél
1/2 ek őrölt kömény
só, bors
olaj, ecet

Elkészítés

A lencsét előző nap beáztatjuk.

A meghámozott céklát kis kockákra vágjuk és egy tepsiben összekeverjük olajjal, ecettel és sóval. 30-40 perc alatt 200 fokon megsütjük (nem baj, ha picit megpörkölődik a széle, úgy még finomabb).

A hagymát apróra vágjuk és az olajon barnára pirítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott szárított paradicsomot, a reszelt fokhagymát és 1 percig közepes lángon pirítjuk. Ezután hozzáadjuk az előző este beáztatott lencsét és a fűszereket. Puhára főzzük a lencsét.

Ha a cékla megsült, összekeverjük a lencsével, egyet forralunk rajta és kész is. Rizzsel, krumplival, vagy akár tésztával is jó.