Főétel
Cukormentes
Praktikus
Vega
50 perc
Könnyű
6 szelet lesz belőle
Tavasz ,
Olcsó

Hozzávalók

Pite:
150 gr teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
100 gr vaj
1 tojás (0-ás vagy 1-es jelű)
1 csipet
Töltelék:
200 gr spenót
2 gerezd fokhagyma
2 tojás (0-ás vagy 1-es jelű)
250 gr ricotta
2 kanál tejföl
125 gr mozzarella
ízlés szerint só, bors
2 ek olaj

Elkészítés

Tegyük a lisztet a sóval egy nagy tálba, adjuk hozzá a kockára vágott vajat és morzsoljuk össze az ujjainkkal. Ezután adjuk hozzá a tojást és gyorsan gyúrjuk össze.

Formáljunk gömböt és fóliába csomagolva tegyük fél órára a hűtőbe. (A tészta a hűtőben akár egy hétig, fagyasztva pedig akár 3 hónapig is eláll.)

Míg a tészta pihen, olajon dinszteljük meg a fokhagymát, majd adjuk hozzá a spenótot a sóval, borssal. Amikor megfonnyadt a spenót hozzákeverjük a ricottát, a tejfölt, a mozzarellát és a két tojást.

A tésztánkat kinyújtjuk és a formába igazítjuk. Előmelegített 200 fokos sütőben 10 percig elősütjük, majd a töltelékkel további 25-30 percig sütjük.

Sarnyai Tünde receptje