Főétel
Gluténmentes
Laktózmentes
Vega
20 perc
Könnyű
2 főre
Tavasz ,
Megfizethető

Hozzávalók

500 gr zöld spárga
2 ek olaj
1 ek hagymalekvár
1 gerezd fokhagyma
4 dl alaplé (amit én a spárga kemény végéből és zöldségalapléből főztem)
1/2 kk curry
1 ek keményítő (gluténmentes keményítő használatával nyugodtan fogyasztató gluténmentes diétában is a főzelék)
ízlés szerint só, bors
1 tojás / fő

Elkészítés

A megtisztított spárga kemény végéből és zöldségalapléből kb. 10 perc alatt alaplevet főzünk.

Közben az olajon átfuttatjuk a spárgát, majd hozzáadjuk a fokhagymát, hagymalekvárt és a curryt, majd felöntjük az alaplével.

Ízesítjük sóval, borssal és 10-15 perc alatt készre főzzük. Amikor már majdnem kész, egy külön tálban a keményítőt a főzelékből kivett lével összekeverjük, majd ezzel besűrítjük az alapot.

A kész főzeléket tükörtojással tálaljuk.

Sarnyai Tünde receptje