Főétel
Laktózmentes
Praktikus
1 -1,5 óra
Könnyű
4 fő
Egész évben
Olcsó

Hozzávalók

fél kg tarkabab
fél kg liszt
2 evőkanál zsír (olaj)
1 db tojás
1-2 késhegynyi törött fekete bors
A nudlihoz :
10-15 dkg liszt
fél kg krumpli
1 db tojás
néhány csepp olaj

Elkészítés

Az előző este beáztatott babot sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, késsel apróra vagdaljuk. Olajon megpirítjuk, ízlés szerint sót, borsot adunk hozzá. A héjában, sós vízben megfőzött krumplit hámozzuk meg és nyomjuk szét krumplinyomóval. Ha kihűlt, gyúrjuk össze a liszttel, a tojással és 1 késhegynyi sóval. Lisztes kézzel formáljuk meg a nudlikat, a kész darabokat lisztezett gyúródeszkára tegyük. Közben nagyobb edényben forraljunk fel 2 liter vizet egy késhegynyi sóval és néhány cseppnyi olajjal, majd dobjuk bele egyenként a nudlit. Ha valamelyik esetleg az edény aljára tapad, óvatosan mozdítsuk ki a helyéről fakanállal. Amint a tészta feljön a víz tetejére, kész. Ekkor leszűrjük, és a forró babbal összekeverve tálaljuk.

 

Forrás:http://www.vilagrecept.hu/cikkek/receptek/magyar-tajak-es-etelek/soproni-receptek/soproni-bab-nudli.html