Főétel
Cukormentes
Gluténmentes
Laktózmentes
Vega
40 perc
Könnyű
2-3 főre
Nyár ,
Olcsó

Hozzávalók

1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 ek olaj
1 kaliforniai paprika vagy kápia paprika
400 gr paradicsom
100 gr spenót
4 tojás (0 vagy 1-es jelű)
2 dl paradicsomlé
ízlés szerint só, bors
1/2 tk kömény
1/2 tk kurkuma
1 tk méz
1 tk balzsamecet
ízlés szerint chili

Elkészítés

A paradicsomokat egy tálba tesszük és leöntjük forrásban lévő vízzel. Pár percig hagyjuk állni, majd átrakjuk őket hideg vízbe. Ezután könnyen le tudjuk húzni a héjukat. Amikor ezzel végeztük, apró kockákra daraboljuk őket.

Az olajon megpároljuk az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a felkockázott paprikát. Majd puhára pároljuk. Ezután hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát a fűszerekkel együtt.

Végül a paradicsomot, paradicsompürét is hozzákeverjük a mézzel, balzsamecettel együtt. 15-20 perc alatt sűrűre főzzük. Az utolsó percekben adjuk hozzá a spenótot.

A zöldséges alapba mélyedéseket készítünk és beleütjük a tojásokat, és addig főzzük még a tojások fehérjéje meg nem szilárdul, a sárgája viszont folyós marad. (Természetesen a zöldségek körét tovább bővíthetjük pl. cukkinivel, padlizsánnal. Esetleg a tojás elhagyásával vega egytálételként is fogyasztható.)

Sarnyai Tünde receptje