Főétel
Gluténmentes
Húsos
Laktózmentes
Praktikus
Tojásmentes
60 perc
Könnyű
4 fő
Tavasz ,
Megfizethető

Hozzávalók

8 szelet sertésborda (csont nélkül)
0,5 dl olaj
bors
A raguhoz:
10 dkg csirkemáj
1/2 fej vöröshagyma
10 dkg gomba
10 dkg paprika
10 dkg paradicsom
8 dkg zöldborsó (fagyasztott)
1/2 teáskanál édes-nemes paprika

Elkészítés

A raguhoz a májat gondosan megtisztítjuk, felkockázzuk, majd a forrásban lévő vízbe dobjuk. Az újraforrás után kiszedjük szűrőlapáttal. A meghámozott hagymát felaprítjuk. A megtisztított gombafejeket felkockázzuk a megmosott, kimagozott paprikával és a paradicsommal együtt. A zöldborsót puhára főzzük forrásban lévő, sós vízben. Száraz serpenyőben ropogósra sütjük a felkockázott szalonnát. Hozzáadjuk a hagymát, és megfonnyasztjuk. Beleforgatjuk a paprikát, a gombát, a paradicsomot, továbbá a májat, sózzuk, borsozzuk, és pirítjuk 2 percig. Azután meghintjük pirospaprikával, hozzáöntünk 30 ml vizet, és hozzákeverjük a leszűrt borsót. A hússzeleteket megmossuk,szárazra töröljük, és kiklopfoljuk. Megsózzuk, megborsozzuk, majd oldalanként 1 percig sütjük őket a felhevített olajon. Raguval tálaljuk. Vegyes köret illik hozzá. Ízlés szerint megszórhatjuk egy kevés, felaprított petrezselyemmel.

 

Forrás: http://www.mindmegette.hu/klasszikus-sertesborda-budapest-modra.recept/