Gluténmentes
Maradékból elkészíthető
Praktikus
Séf recept
Tojásmentes
15-20 perc
Könnyű
2-3 fő
Nyár ,
Olcsó

Hozzávalók

2 marék sárgarépa zöldje (kb 2-4 sárgarépából)
1 marék dió
2 púpos evőkanál parmezán
1/2 citrom leve
2 g fokhagyma
kb 100ml olívaolaj
só, bors

Elkészítés

A diót picit pirítsd meg, alacsony lángon. Még melegen – egy konyharuhában – dörzsöld le a héját, amennyire tudod. A zöldet picit tépkedd, a fokhagymát pedig nyomd össze. Ízesítsd kedved szerint. Aztán az olaj felével mehet minden az aprítóba. Turmixold össze, közben add hozzá a többi olajat is, amíg krémes nem lesz.

…és kb ennyi… 😉

A sült répához tisztítsd meg a répát, sózd, borsozd, és locsold meg egy kevés olívaolajjal. 180’C-os, légkeveréses sütőben süsd kb fél órát, vagy amíg meg nem puhul, és kicsit meg is pirul. Tálalásnál öntsd le a pesztóval, és szórd meg egy kevés mandulával, vagy dióval.

http://szotyimuvek.blog.hu/2017/08/06/sargarepa_peszto_sult_repaval