Maradékból elkészíthető Praktikus Séf recept Snack
Elkészítési idő Egyéb
Elkészítési idő 1 óra
Nehézségi fok Egyszerű
Költségek Olcsó
Hány főre? 4 fő
Melyik évszak? Egész évben

Hozzávalók

Leírás

  1. A vajat egy edényben fölolvasztjuk, majd hozzáadjuk a lisztet és 1-2 percig kevergetjuk.
  2. Hozzáöntjük a tejet és addig főzzük amíg egy jól keverhető masszát nem kapunk.
  3. A masszát levesszük a tűzhelyről és hozzá keverjük a sót, borsot, oregánót, mustárt, ricottát, reszelt parmezánt és a tojások sárgáját.
  4. Amikor ezzel megvagyunk a tojások fehérjét kemény habbá verjük és óvatosan a sajtos masszához keverjük.
  5. Kivajazott, kilisztezett formába öntjük és 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt pirosra sütjük.

     

      Sarnyai Tünde receptje