Sajtos soufflé
Maradékból elkészíthető
Praktikus
Séf recept
Snack
Egyéb
1 óra
Egyszerű
Olcsó
4 fő
Egész évben
Hozzávalók
Leírás
- A vajat egy edényben fölolvasztjuk, majd hozzáadjuk a lisztet és 1-2 percig kevergetjuk.
- Hozzáöntjük a tejet és addig főzzük amíg egy jól keverhető masszát nem kapunk.
- A masszát levesszük a tűzhelyről és hozzá keverjük a sót, borsot, oregánót, mustárt, ricottát, reszelt parmezánt és a tojások sárgáját.
- Amikor ezzel megvagyunk a tojások fehérjét kemény habbá verjük és óvatosan a sajtos masszához keverjük.
- Kivajazott, kilisztezett formába öntjük és 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt pirosra sütjük.
Sarnyai Tünde receptje