Desszert
Praktikus
Séf recept
1 óra
Könnyű
12 szelet
Egész évben
Olcsó

Hozzávalók

Csokoládés piskóta:
6 db tojás
12 dkg kristálycukor
10 dkg liszt
3 dkg kakaópor
Krém:
8 dl tejszínhab
40 dkg étcsokoládé

Elkészítés

A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a kristálycukorral habosra keverjük. A tojásfehérjét habbá verjük, majd a két habot összekeverjük. A kakaóporral elkevert lisztet óvatosan hozzákeverjük. Sütőtepsit kivajazunk, kilisztezünk, beletöltjük a masszát kb.4 cm vastagon, majd előmelegített, 180 °C-os sütőbe tesszük, és 10-12 percig sütjük. Vizet melegítünk, majd az apró darabokra tört étcsokoládét a forrásban lévő víz fölé helyezzük egy fémtálkában, és folyamatosan keverve felolvasztjuk. Ne legyen túl meleg: az ajkunkhoz érintjük a fakanálra tapadt csokoládét, és ha kicsit melegebbnek érezzük, akkor jó (40-45 °C).

 

Forrás: http://magyarkonyhaonline.hu/receptek/rigojancsi