Desszert
Gyümölcsös
Praktikus
Séf recept
1 óra 15 perc
Könnyű
12 szelet
Nyár ,
Megfizethető

Hozzávalók

A tésztához:
200 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
150 g vaj
100 g cukor
1 db tojás
csipet
A krémhez:
450 g tejföl
1 dl habtejszín
3 db tojás
100 g cukor
1 tasak vaníliás cukor
250g ribizli

Elkészítés

1. A tésztához morzsoljuk el a vajat a liszttel, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót és gyúrjunk belőle tésztát. Tegyük a hűtőszekrénybe pihenni.

2. Közben a ribizlit készítsük elő, mossuk meg és szemezzük le.

3. 200 fokra melegítsük elő a sütőt. A kivajazott, kilisztezett piteformánkban nyomkodjuk bele a pitetésztánkat és 10 percig süssük elő.

4. Amíg sül keverjük össze a krém hozzávalóit. Az elősütött tésztánkra öntsük rá a krémet és kb. 50-60 percig süssük, amíg már nem folyik.

Sarnyai Tünde receptje